



Zeni Ripasso Valpolicella Superiore 2023
Zenis Amarone koncentrerade Ripasso i överlägsen Superiore-kvalitet...
År efter år imponerar Danmarks bästa Ripasso-köp recensent efter recensent med sin fylliga kraft. Och i motsats till prislogiken har kvaliteten flera gånger erkänts av James Suckling själv. Vad är kopplingen?
Denna Ripasso skriver historia: Under normala omständigheter skulle erbjudandepriset vara v. 6/ fl. be kr. 139,95 (och kampanjpriset v. 6/ fl. kr. 119,95). Zeni-familjen är dock djupt imponerad av Amarone-försäljningen i Danmark, och nu är det danska huset vid Gardasjön fast beslutet att revolutionera Ripasso-marknaden.
Tillsammans med populära Zeni kompromissar vi med vinsten och visar hur Amarone-koncentrerad och kritikerrosad TOP Ripasso med upp till 12 månaders fatlagring smakar. Till samma pris som dagligvaruhandelns billiga Ripassos (av någorlunda jämn kvalitet).
Njut av denna fantastiska allrounder till biffar, grillat, pizza, pasta, italienska delikatesser, klassiska danska rätter och ost. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Zeni Ripasso Valpolicella Superiore 2023?
Zeni Ripasso Valpolicella Superiore 2023 gnistrar djärvt och mörkfärgat i glaset... Nosen är ett ymnighetshorn av smakrika bärfrukter och lyxiga kryddor. Torkade violer, svarta plommon, saftiga chokladöverdragna körsbär, björnbär, russin, örter, kaffe, kanel och lakrits nästan exploderar och gör det omöjligt att hålla glaset ur munnen ... Gommen är återigen full av mjuk och intensiv fruktighet, medan fatlagringen fullbordar avslutningen med söta kryddor och perfekt balanserade tanniner. Helt enkelt en fantastisk Ripasso - både med och utan mat! Drick nu eller spara 5-8 år från skördeåret.
Smaknoter
Choklad
Herbes de Provence
Plommon
Russin
Röda körsbär
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Zeni Ripasso Valpolicella Superiore 2023 passar bra till...
Om Cantina Zeni

I de upphöjda kullarna ovanför Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest underbara och pittoreska utsikten över Gardasjön. Familjeägt i flera generationer sedan grundandet av Bartalomeo Zeni 1870. Den ödmjuke Bartalomeo var målare av passion och transportör av yrke. Han transporterade vin och andra varor längs kusten vid Gardasjön. Ett företag som hans son tog över, medan nästa generation förälskade sig i jordbruk och vinproduktion.
Spola fram till 1950‑talet då Gaetano Zeni, bättre känd som Nino, tog över vingården och såg potentialen på den kraftigt växande internationella marknaden. Han valde att bygga en ny vinanläggning i kullarna, som fortfarande står kvar än i dag. Nino var pionjär inom sitt område och hade filosofin att vin ska göras i fälten, inte i källaren — en filosofi som fortfarande gäller i dag. Han började specificera vinstockarnas ålder i odlingarna, jäsa druvsorterna separat för att förstärka terroirkänslan, och han arbetade ständigt med att utveckla och förbättra kvaliteten på husets viner.
I dag drivs vineriet av Gaetanos tre barn Fausto, Elena och Federica Zeni. Fausto, som lever enligt sin fars filosofier, är enologen som ständigt är ute i vingårdarna och som säkerställer att vinet håller sin höga nivå år efter år. Elena och Federica ansvarar för den mer kommersiella delen av företaget, där de ser till att vinerna distribueras till alla glada vinälskare världen över. Och när vinälskande entusiaster väljer att resa till Bardolino står familjen alltid redo att ta emot dem och erbjuda rundturer, provningar eller en guidad visning i deras alldeles egna vinmuseum.
Cantina Zeni är högt ansedd världen över för sina viner, som produceras i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella och Soave, och deras många utmärkelser talar för sig själva.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener