



Zeni Valpolicella Ripasso Superiore Marogne 2021
Sedan finns det Amarone koncentrerad Ripasso med upp till 93 poäng i den senast granskade årgången ...!
Ripasso - ordet förpliktigar. Vi förväntar oss kvalitet, sötma och inte minst ett konkurrenskraftigt pris. Ordet har blivit överanvänt på senare år och upplevelser i första klass är ofta sällsynta.
Zeni Marogne levererar varorna, årgång efter årgång, och är därför mycket efterfrågad. 2021 är dock MYCKET speciellt...
Verkligen ett exceptionellt år för Amarone och Ripasso! The Wine Scholar Guild hyllar 2021 som den första perfekta Valpolicella-årgången sedan 2010, medan Wine Enthusiast måste gå tillbaka ännu längre för att hitta en årgång med bättre betyg...
2020 är slutsålt sedan länge och 2021 är ännu bättre. Med andra ord måste du agera NU medan vinet finns i lager.
Detta är toppkvalitet från fält till glas!
Njut av det till klassiska danska rätter, saftiga biffar, BBQ, pulled pork, vilträtter, pasta och pizza. Fortsätt gärna med Marogne Ripasso till ostbrickan... Servera vid 16-18°C
Hur smakar Zeni Valpolicella Ripasso Superiore Marogne 2021?
Nyhällt presenterar Marogne 2021 sig djärvt, mörkt och läckert körsbärsrött i glaset ... Imponerande intensiv på näsan, med en starkt insmickrande doft av torkade violer, körsbärslikör, mörka plommon, björnbär och russin flankerad av örter, engelsk lakrits och cederträ samt lite vanilj, mokka, kanel och kakao från många månader på fat... På gommen, underbart rik och Ripasso-smidig med en fin fruktighet som ger generöst av sina välkryddade röda och mörka bär. Imponerande är också balansen mellan det röda vinets saftiga friskhet och dess Amarone-liknande russinsötma. Lång och behaglig avslutning med kryddig frukt och silkeslena tanniner. Bästa Zeni Marogne någonsin? Drick nu eller spara 5-8 år från skördeåret.
Zeni Valpolicella Ripasso Superiore Marogne 2021 passar bra till...
Om Cantina Zeni

I de upphöjda kullarna ovanför Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest underbara och pittoreska utsikten över Gardasjön. Familjeägt i flera generationer sedan grundandet av Bartalomeo Zeni 1870. Den ödmjuke Bartalomeo var målare av passion och transportör av yrke. Han transporterade vin och andra varor längs kusten vid Gardasjön. Ett företag som hans son tog över, medan nästa generation förälskade sig i jordbruk och vinproduktion.
Spola fram till 1950‑talet då Gaetano Zeni, bättre känd som Nino, tog över vingården och såg potentialen på den kraftigt växande internationella marknaden. Han valde att bygga en ny vinanläggning i kullarna, som fortfarande står kvar än i dag. Nino var pionjär inom sitt område och hade filosofin att vin ska göras i fälten, inte i källaren — en filosofi som fortfarande gäller i dag. Han började specificera vinstockarnas ålder i odlingarna, jäsa druvsorterna separat för att förstärka terroirkänslan, och han arbetade ständigt med att utveckla och förbättra kvaliteten på husets viner.
I dag drivs vineriet av Gaetanos tre barn Fausto, Elena och Federica Zeni. Fausto, som lever enligt sin fars filosofier, är enologen som ständigt är ute i vingårdarna och som säkerställer att vinet håller sin höga nivå år efter år. Elena och Federica ansvarar för den mer kommersiella delen av företaget, där de ser till att vinerna distribueras till alla glada vinälskare världen över. Och när vinälskande entusiaster väljer att resa till Bardolino står familjen alltid redo att ta emot dem och erbjuda rundturer, provningar eller en guidad visning i deras alldeles egna vinmuseum.
Cantina Zeni är högt ansedd världen över för sina viner, som produceras i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella och Soave, och deras många utmärkelser talar för sig själva.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Vikt
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning