
Beyra Reserva 2018
"90-93 point. Hvor får du meget vin for pengene med denne Beyra Reserva." - Houlberg
Ekstra meget Tempranillo for pengene! År efter år brillierer Beyra Reserva med flotte ratings hos danske og internationale anmeldere, og den nye 2018’er bliver med garanti ingen undtagelse...
Rødvinen smager fantastisk allerede nu, men er du ude efter vin til kælderen, er Tempranillo en fremragende samarbejdspartner… Beyra Reserva holder nemt 8-10 år!
Beyra Reserva byder på blød topfrugt fra skifermarker i 700 meters højde, mens lagringen på franske og amerikanske fade føjer udsøgte krydderier til smagsoplevelsen. Perfekt afstemt – så rødvinen bevarer sin saftige og læskende charme!.
Smagenote
Mørk kirsebærrød og indbydende i glasset. Duften lokker med vilde kirsebær, lakridset brombær og solbær samt hints af ristede kaffebønner, kokos og vanilje fra 8 måneders lagring på franske og amerikanske egetræsfade. Smagen er lækker frugtrig, blød og afbalanceret. Mørke bær i front og et behageligt krydret aftryk i eftersmagen giver vinen et venligt og imødekommende præg. Topkøb! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Beyra Reserva 2018
90-93/100 Houlberg
"5 Thums Up: I næsen er det en mørk, kraftig vin, men alligevel med et køligt udtryk, selvom den bestemt også både har fyldighed, saftighed. Men den virker luftigt på én eller anden måde, hvilket gør det interessant og meget elegant. Det suppleres med blomster, lakrids, sorte oliven, kokos samt lidt kaffe. Indbydende. Det smager sgu også godt ... klart mørk i frugten, men stilmæssigt langt lettere end forventet og end Tempranillo vine generelt, for den har en lethed, friskhed og mineralitet, som sammen med en stoisk syre, brombær, sorte kirsebær, let sødme og bitterhed, bare lige løfter smagen mange etager op, så det bliver en elevatortur, der får dig op i et højere luftlag. Hvor får du meget vin for pengene med denne Beyra Reserva." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 129,95)
90/100 Gilbert & Gaillard
”Concentrated color, evolved ruby reflections. Elegant vanilla woody nose, yet discreet fruity contribution. The palate is supple, tense, well coiled in its vanilla container”
Gold Medal - Berliner Wine Trophy
Nyd den til steaks, lam, gris, charcuteri, modne oste og hygge. Servér ved 16-18°C
Den nye årgang er fremstillet på 80% Tempranillo og 20% Mencia. Druerne håndplukkes i 700 meters højde, og vinen gærer med 7 dages udblødning af drueskallerne. Efter endt gæring forkæles Beyra reserva med 8 måneders fadlagring på 1/3 franske og 2/3 amerikanske egetræsfade.
Den anerkendte producent, Rui Roboredo Madeira, købte i 2011 den vingård hvor han i 1987 høstede druer, og lavede vin for første gang.
Et fantastisk sted, med den perfekte beliggenhed i hele 700 meters højde. Her er varme dage og kølige nætter - opskriften på en super balance mellem frugt og frisk syre.
Rui er siden 1987 blevet en portugisisk superstjerne indenfor vinproduktion, og kombinationen af hans evner i kælderen og markernes placering er helt fænomenal.
Beyra Reserva 2018 passar bra till...
Om Rui Roboredo Madeira

Producenten bakom vinerna från Beyra är den erkände Rui Roboredo Madeira, som 2011 tog över vingården i byn Vermiosa, där han redan 1987 gjorde sin debut som vinmakare. Rui växte upp i Dourodalen, men har rest jorden runt för att besöka vinodlingsregioner och lära sig om vinproduktion. Därför kändes det som att komma hem för honom när det äntligen blev möjligt.
Beyras vinmarker är bland de högsta i hela Portugal och ligger omgivna av berg. En fantastisk plats med läge på hela 750 meters höjd. Varma och soliga dagar växlar med svala nätter och morgnar, vilket ger druvorna optimal balans mellan fruktighet och friskhet.
Sedan 1987 har Rui blivit en portugisisk superstjärna inom vinproduktion, och kombinationen av hans källarkunskaper och markernas läge är helt fenomenal. Han försöker ständigt föra in innovation och förnyelse i de urgamla vinodlingarna som ligger i och runt Dourodalen.
Rui åtnjuter välförtjänt stjärnstatus. Hans röda viner bevisar om och om igen att Portugals nordöstra hörn utan problem kan matcha Toro och Ribera del Duero på den spanska sidan av gränsen. Hans viner har blivit Beira Interior-regionens flaggskepp. Rui förfogar över knappt 10 hektar vinmarker i Beira Interior D.O., därifrån han producerar viner till serien Beyra Vinhos de Altitude.
Förutom vinerna från Beyra producerar Rui viner från Douro D.O., som är världens äldsta officiella vinregion. Dourofloden rinner genom hela regionen och ger liv åt alla vinstockar vars druvor används i både portvin och bordsvin. I samma region ligger underregionen Douro Superior, där Rui har 17 hektar på Quinta da Pedra Escrita. Vinhuset har i Ruis händer utvecklats till ett familjeägt vinhus i åttonde generationen. Samtidigt äger han 12 hektar på Quinta de Fafide i samma region, där man också gör viner från enskilda vingårdar. Det slutar inte där. Rui Madeiras kritikerrosade viner från serien Castello d’Alba, som var hans första serie som han släppte som oberoende vinmakare, kommer också från Douro D.O.
En man som är född ur jorden och lever och andas naturen, som har ett finger med i nästan allt som händer både i Douro och i Beira.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Vikt
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning