
Kantarellsoppa (säsongsvara)
Kantarellen är svampplockarens storvilt. Den växer i symbios med träd och förekommer i lövskogar, barrskogar och på kanten av björkmossar.
Servera soppan med toppning av rostade svampar, lök och persilja. Ringla lite rökig rapsolja.
Till huvudrätt kan en bit bakad torsk tillsättas. Soppan kan också redas med lite maizena och användas som en god sås.
Smaklig måltid!
Ingredienser: Grönsaksbuljong (Vatten, lök, morötter, purjolök, SELLERI, torkade svampar, fänkål, korianderfrön), kantareller (25%), champinjon, lök, SELLERI, vitlök, timjan, salt & vitpeppar.
Näringsinnehåll per 100 g: Energi 121 kJ / 29 kcal. Fett totalt 0,7 g. Varav mättat 0,1 g. Kolhydrat, totalt 4,7 g. Varav sockerarter 1,3 g. Stärkelse 0,5 g. Kostfiber 1,6 g. Protein, totalt 1,5 g. Salt 2,01 g