
Ruinart R de Ruinart Champagne Brut
Vill du ha aperitifvänlig champagne i den absoluta lyxklassen och för alla tillfällen?
Då levererar Ruinarts signaturvin i den berömda bukiga flaskan det självklara valet! En fint avvägd cuvée på de tre stora champagnedruvorna, toppad med utsökt komplexitet samt extra fina bubblor från upp till tre års flasklagring.
Källarmästaren Fréderic Panaïotis är hjärnan bakom denna harmoniska mästerblandning av champagner från 40–50 olika terroirer i berömda Côte des Blancs och Montagne de Reims.
Hela härligheten fulländas med 20–30 % så kallat reservevin från Ruinarts bibliotek av champagne som sparats från tidigare toppår… Se fram emot en suverän champagneupplevelse!
Njut den som festlig aperitif eller till sushi, fisk och skaldjur, rom, tapas, sallader och krämiga ostar. Servera vid 6–10 °C.
Hur smakar Ruinart R de Ruinart Champagne Brut?
Vid upphällning elegant citronfärgad med fina bubblor… I doften oerhört attraktiv och inbjudande med delikata aromer av jasmin, mineralisk flinta och salt citrus samt vit persika, päron, gröna och röda äpplen, honung, nötter och brödiga toner av rostad brioche… Krämig och oerhört harmonisk i munnen med fin mousse, delikat frukt samt perfekt avvägda djupare nyanser av nötter och rostat bröd. Vibrerande, krispig, komplex och i superfin balans.... Världens bästa allround-Champagne? Drick nu, eller spara 8–10 år
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Ruinart R de Ruinart Champagne Brut passar bra till...
Hur är Ruinart R de Ruinart Champagne Brut framställt?
R de Ruinart Champagne Brut är framställd av en harmonisk blandning av 40–45 % Pinot Noir, 40 % Chardonnay och 10–15 % Meunier, som Ruinart väljer ut från 40–50 olika terroirer från de berömda Côte des Blancs och Montagne de Reims. 20–30 % av blandningen utgörs av så kallat 'reservvin' från Ruinarts bibliotek av champagne från äldre toppårgångar. Den första jäsningen sker på ståltank med fruktbevarande temperaturkontroll, följt av full malolaktisk jäsning. Därefter följer andrajäsningen på flaska samt 24–36 månaders flasklagring i kontakt med den fina jästfällningen, vilket ger extra fina bubblor och brödig komplexitet. Dosage: 7 gram per liter.
Vindata
Druvor
Producent
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener

















