
Sacred Hill Deerstalkers Syrah Hawke’s Bay 2016
Nya Zeelands största Syrah. Det ikoniska single vineyard-vinet Deerstalkers spelar ett spel med Norra Rhônes mest exklusiva röda viner från Hermitage, Côte Rôtie och Cornas.
I årgång 2014 fick Deerstalkers perfekta 100 poäng, och i den nya superårgången 2016 ingår vinet i den prestigefyllda Gimblett Gravels Annual Vintage Selection.
Gimblett Gravels terroir i Hawke's Bay är hem för Nya Zeelands finaste röda viner gjorda av Syrah-druvan, och i glaset väntar en verkligt oförglömlig Syrah-upplevelse ...!
Rekommenderas till lamm, anka, rött nötkött, vilt, pepparbiffar, fläsk, svamprätter och mogna ostar. Njut av vinet vid 16-18°C
Hur smakar Sacred Hill Deerstalkers Syrah Hawke’s Bay 2016?
Mörk och tät i glaset. Nosen är omedelbart fängslande med klassiska, friska Syrah-smaker av viol, blåbär, björnbär, peppar, vanilj och torkat kött. I munnen mjuk med läcker bärfrukt och komplexa toner av läder, balsamico, svartpeppar, lite lakrits och rostade espressobönor. Stor smaklängd och en frisk mineralisk underton i avslutet... Yessir, det finns en enorm och mystiskt elegant Syrah i glaset! Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.
Sacred Hill Deerstalkers Syrah Hawke’s Bay 2016 passar bra till...
Om Sacred Hill
Tre rebeller. Två bröder. En idé! – Att göra mer vin än de någonsin kunde dricka och dela resten.
Bröderna David och Mark Benson växte upp på familjegården i Dartmoor Valley, Hawke’s Bay. Deras far var en av de första bönderna som diversifierade sina grödor och planterade vinrankor. Efter flera år i den gamle vinverden, däribland flera årgångar i Bordeaux, återvände David till dalen och startade Sacred Hill 1986. Tony Bish drömde om att leva på att surfa, men upptäckte att det inte satte bröd på bordet, så han anslöt sig till bröderna som vinmakare. Nu, 32 årgångar senare, är han en av landets mest respekterade vinmakare. Hans mantra? – Att göra otroligt lättdruckna viner. De tre vännerna blev affärspartners och fokuserade på att producera kvalitetsviner.
Snart blev Hawke’s Bay för litet, och de expanderade med fler vinerier i Marlborough, som också sedan 1980‑talet haft stor framgång på den internationella marknaden, särskilt för sin Sauvignon Blanc och Pinot Noir. Kel Dixon blev vinmakare i Marlborough, där han alltid strävar efter att leverera krispiga, friska och terroirtypiska viner från kanske det bästa området i världen för Sauvignon Blanc.
Puketapu (Māori for Sacred Hill) vid Hawke’s Bay är där allt började, familjegården och hemmet. Här har de ett tempererat klimat som gör att Chardonnay, Syrah och Cabernet Sauvignon kan trivas och ge utmärkta viner i samma stil som ’’den gamle verden’’. Finess, spänst och fantastisk drickbarhet kännetecknar vinerna härifrån.
Kalla havsvindar, varma dalar och sluttningar är karaktärsdrag som definierar både Hawke’s Bay på New Zealands ”North Island”, och Marlborough på New Zealands ”South Island”. Numera har Sacred Hill gått från att vara ett familjeägt företag från lilla Nya Zeeland till en internationellt erkänd producent med en årlig produktion på flera miljoner flaskor vin. Delägare är det Hongkong-baserade danska familjedynastiet Jebsen & Co Ltd.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning