
Sacred Hill Sauvignon Blanc Reserve Marlborough 2018
Vinet har besegrat berömda Cloudy Bay i Din VinGuides stora blindprovning av Marlborough Sauvignon Blanc... Utmärkt köp av vitt vin!
Se fram emot Sacred Hills Sauvignon Blanc-flaggskepp från det världsberömda Marlborough. Här är full fart på den krispiga, tropiska frukten, som kryddas till perfektion med exotiska kryddtoner från franska ekfat.
Kvaliteten i glaset är inget mindre än hänförande - och vinet är välförtjänt högt bedömt. Sacred Hill bekräftar än en gång sin status som ett av Nya Zeelands bästa vinerier.
Silver Medal - New Zealand International Wine Show Silver Medal - Royal Easter Show Wine Awards
Njut av den till stekt fisk och skaldjur, stjerneskud, grillade grönsaker, fjäderfä och krämig ost. Servera vinet vid 10–12 °C
Hur smakar Sacred Hill Sauvignon Blanc Reserve Marlborough 2018?
Ljus gyllengul med gröna nyanser och en vibrerande doft av lime, krusbär, passionsfrukt, ananas, nyklippt gräs och tomatstjälk. Djupa inslag av rostade mandlar, lemon curd och vanilj. I munnen lätt krämig med krispig, uttrycksfull frukt och läckra kryddtoner från fatet. Det låga priset bedrar — det här är en seriös Sauvignon Blanc! Drick nu, eller spara 4–5 år från skördeåret.
Sacred Hill Sauvignon Blanc Reserve Marlborough 2018 passar bra till...
Om Sacred Hill
Tre rebeller. Två bröder. En idé! – Att göra mer vin än de någonsin kunde dricka och dela resten.
Bröderna David och Mark Benson växte upp på familjegården i Dartmoor Valley, Hawke’s Bay. Deras far var en av de första bönderna som diversifierade sina grödor och planterade vinrankor. Efter flera år i den gamle vinverden, däribland flera årgångar i Bordeaux, återvände David till dalen och startade Sacred Hill 1986. Tony Bish drömde om att leva på att surfa, men upptäckte att det inte satte bröd på bordet, så han anslöt sig till bröderna som vinmakare. Nu, 32 årgångar senare, är han en av landets mest respekterade vinmakare. Hans mantra? – Att göra otroligt lättdruckna viner. De tre vännerna blev affärspartners och fokuserade på att producera kvalitetsviner.
Snart blev Hawke’s Bay för litet, och de expanderade med fler vinerier i Marlborough, som också sedan 1980‑talet haft stor framgång på den internationella marknaden, särskilt för sin Sauvignon Blanc och Pinot Noir. Kel Dixon blev vinmakare i Marlborough, där han alltid strävar efter att leverera krispiga, friska och terroirtypiska viner från kanske det bästa området i världen för Sauvignon Blanc.
Puketapu (Māori for Sacred Hill) vid Hawke’s Bay är där allt började, familjegården och hemmet. Här har de ett tempererat klimat som gör att Chardonnay, Syrah och Cabernet Sauvignon kan trivas och ge utmärkta viner i samma stil som ’’den gamle verden’’. Finess, spänst och fantastisk drickbarhet kännetecknar vinerna härifrån.
Kalla havsvindar, varma dalar och sluttningar är karaktärsdrag som definierar både Hawke’s Bay på New Zealands ”North Island”, och Marlborough på New Zealands ”South Island”. Numera har Sacred Hill gått från att vara ett familjeägt företag från lilla Nya Zeeland till en internationellt erkänd producent med en årlig produktion på flera miljoner flaskor vin. Delägare är det Hongkong-baserade danska familjedynastiet Jebsen & Co Ltd.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning