
Valsanzo Selección de Familia Ribera del Duero 2014
"Flot Ribera del Duero med potentiale til mere" - Flaskehalsen
Danmarks bedste Ribera del Duero til prisen læner sig kraftigt op af "perfekte" 6 stjerner hos Flaskehalsen. Den populære 2012’er høstede roser og topratings over hele verden, og vinen skuffer bestemt ikke i den fabelagtigt flotte årgang 2014.
En biodynamisk inspireret Tempranillo med power, finesse og perfekt afstemt fadkrydderi. Strejf af Bordeaux-elegance fra 5% Cabernet Sauvignon.
”Selección de Familia” er et must for alle fans af Ribera del Duero. Druerne til denne vin er høstet året efter, Rodriguez Sanzo blev hyldet som "Spaniens bedste vinproducent" (Vivir el Vino).
Smagenote
Dyb rubinrød med lilla skær. Næsen byder på solmodne noter af kirsebær, blommer og solbær, med komplekse strejf af mynte, balsamico, tobak og mokka. I munden fyldig med stor frugtfylde og elegante, finkornede tanniner. Lang og kompleks finish. Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Valsanzo Selección de Familia Ribera del Duero 2014
94/100 Vivir el Vino
"Based on grapes from 60 year old vines, this is a wine to love. Solid wine with pleasantly soft tannins and a long-lasting finish."
92/100 Guía Peñin
★★★★★ Flaskehalsen
" Dette blend af Tempranillo og Cabernet Sauvignon har en dyb rød farve, og både aroma og smag leverer store sager til prisen. Balancen er flot, og der er en tiltalende dybde og power i smagen. Vinstokkene er omtrent 60 år gamle, og de vokser i 850 højdemester, hvilket er med til at sikre, at den most, der lagres i 21 måneder på fransk eg, er af en moden men også nuanceret slags. Visse steder kan den virke en anelse vild i det, men med et par år mere på flaske, kan den sagtens tænkes at tage det sidste skridt op ad stjernestigen." - vurderet ved en tilbudspris på 169,95 kr.
Silver Medal - Concours Mondial de Bruxelles
Silver Medal - Zarcillo Awards
En flot vin til grillet oksekød, lam, vildt, svinekød, kraftige gryderetter og modne oste. Servér ved 16-18C.
Vinen er fremstillet på 95% Tempranillo fra 60 år gamle Tempranillo-buskvine i hjertet af Ribera del Duero. De perfekt modne druer håndhøstes fra veldrænede marker med sand og grus i 850 meters højde. 5% Cabernet Sauvignon supplerer med ekstra farvedybe og et distingveret strejf af Bordeaux-elegance.
Druerne koldmacererer ved 10°C i 6-8 dage, inden mosten spontangærer på træfade. Vinen modner 21 måneder på nye franske 225 liters barrique-fade.
Vinproducenten Rodriguez Sanzo blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi og biodynamik.
Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsultentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Rodriguez Sanzo vandt i 2013 prisen som ”Spaniens bedste vinproducent” ("Mejor Bodega de España 2013", Vivir el Vino).
Udover Ribera del Duero fremstiller Rodriguez Sanzo flot anmeldte vine fra bl.a. Rueda, Toro, Rioja, Castilla y León og Priorat.
Valsanzo Selección de Familia Ribera del Duero 2014 passar bra till...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som ett av Spaniens främsta rödviner är Tempranillo-flaggskeppet El Teso från 140 år gamla "före phylloxera" buskvinstockar ett bevis på en vinmakare med enorma ambitioner.
Javier Rodriguez är emellertid en extremt mångsidig producent som producerar vin i alla prisklasser och från praktiskt taget alla hörn av Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat och Rueda... Listan fortsätter!
Javier grundade sitt vinhus Rodriguez Sanzo 2003. Med strikt fokus på kvalitet, terroir, ekologi, biodynamik och hållbarhet kunde han redan tio år senare hyllas som ’’Spaniens bedste vinhus’’ av Vivir el Vino. Och framgången är inte slumpmässig.
Rodriguez har studerat vid UC Davis i Kalifornien, och hans expertis inom jordanalys har lett till konsultuppdrag för bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I källaren går Javier Rodriguez till ytterligheter för att optimera användningen av ekfat. Han reser först till träets ursprungsområden, där han själv väljer ut de bästa ekarna. Två gånger per år kontrollerar han personligen att träet lagras och torkas korrekt innan tunnorna tillverkas enligt hans strikta anvisningar.
Som bevis på vinernas extremt höga klass finns Rodriguez Sanzo med på listan över världens 100 mest prisbelönta vinerier.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Vikt
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning