
Zeni Costalago Bianco Tre Venzie IGT 2021
”Gardasøens Chablis” ... tilbage i dugfrisk topform!
Verdensdruen Chardonnay giver cremet fylde til den lokale stjernedrue Garganega, og resultatet aflejrer forfriskende drikkeglæde hen over dine smagsløg!
Costalago-serien er din garanti for at opleve Zeni-vin på internationalt topniveau. Senest anmeldte årgang af Costalago Rosso høster hele 92 point hos James Suckling, og her leverer den hvide variant mindst samme kvalitet.
Costalago Bianco er kort sagt et dejligt fyldigt glas hvidvin med en rigtig lækker kombination af friskhed og fedme. Et absolut alsidigt glas – perfekt at nyde solo eller sammen med mad.
Druerne er dyrket nær Zenis smukke hjemegn tæt ved Gardasøen. En unik druekombination fra Italien.
Smagenote
Costalago Bianco 2021 præsenterer sig smuk strågul med frisk grøn kant… Næsen forkæler dig med tropiske aromaer som jasminblomster, banan, citrus, mango og ananas, der gør det mere end svært at holde glasset fra munden…. Hvidvinen lander dejlig blød og behagelig på tungen, mens smagen folder sig flot ud i munden med fine nuancer og et friskt mineralsk præg. Lang finish. Virkelig en glimrende norditaliensk hvidvin fra Gardasøens vinkonger, Zeni. Drik nu, eller gem 2-4 år fra høståret.
Velegnet til røget fisk, skaldyr, lette kødretter og oste. Servér ved 8-12°C
Vinen er fremstillet på 70% Garganega og 30% Chardonnay, som Zeni håndhøaster fra vulkanske bakkedrag i Veneto. Inden gæringen koldmacererer druerne, så mosten trækker ekstra aromarigdom fra drueskindet. Mosten frigives ved en skånsom presning, inden vinen gærer og modner med frugtbevarende temperaturstyring på ståltank.
Om Cantina Zeni
I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.
Zeni Costalago Bianco Tre Venzie IGT 2021 passar bra till...
Om Cantina Zeni

I de upphöjda kullarna ovanför Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest underbara och pittoreska utsikten över Gardasjön. Familjeägt i flera generationer sedan grundandet av Bartalomeo Zeni 1870. Den ödmjuke Bartalomeo var målare av passion och transportör av yrke. Han transporterade vin och andra varor längs kusten vid Gardasjön. Ett företag som hans son tog över, medan nästa generation förälskade sig i jordbruk och vinproduktion.
Spola fram till 1950‑talet då Gaetano Zeni, bättre känd som Nino, tog över vingården och såg potentialen på den kraftigt växande internationella marknaden. Han valde att bygga en ny vinanläggning i kullarna, som fortfarande står kvar än i dag. Nino var pionjär inom sitt område och hade filosofin att vin ska göras i fälten, inte i källaren — en filosofi som fortfarande gäller i dag. Han började specificera vinstockarnas ålder i odlingarna, jäsa druvsorterna separat för att förstärka terroirkänslan, och han arbetade ständigt med att utveckla och förbättra kvaliteten på husets viner.
I dag drivs vineriet av Gaetanos tre barn Fausto, Elena och Federica Zeni. Fausto, som lever enligt sin fars filosofier, är enologen som ständigt är ute i vingårdarna och som säkerställer att vinet håller sin höga nivå år efter år. Elena och Federica ansvarar för den mer kommersiella delen av företaget, där de ser till att vinerna distribueras till alla glada vinälskare världen över. Och när vinälskande entusiaster väljer att resa till Bardolino står familjen alltid redo att ta emot dem och erbjuda rundturer, provningar eller en guidad visning i deras alldeles egna vinmuseum.
Cantina Zeni är högt ansedd världen över för sina viner, som produceras i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella och Soave, och deras många utmärkelser talar för sig själva.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Vikt
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning