





Domaine Anita Chénas PRÉMIUM Les Brureaux 2022
Ingen ovanför och ingen bredvid... James Suckling har talat.
Domaine Anita levererar den högst rankade Chénas Cru från 2022 och bekräftar vinmakarens status som världens bästa producent av Beaujolais.
Anita Kuhnel är så fanatisk när det gäller kvalitet att hon gör två viner från Chénas toppmärke Les Brureaux.
PREMIUM är terroirens absoluta flaggskepp från 50–70 år gamla, ultratäta buskvinstockar som ger en mikroskopisk skörd av små bär med imponerande hög fruktkvalitet.
Varning... Efterfrågan på 2022 är extrem. Fruktkoncentrationen, komplexiteten och kvaliteten är i toppklass, men på grund av torkan har det producerats betydligt färre flaskor än 2021.
Om du är snabb med att beställa får du en mästerligt mineralisk och extremt generös Gamay-upplevelse som bekräftar det exklusiva rykte som Les Brureaux-terroiren och producenten Anita Kuhnel har.
Vi vågar inte ens tänka på vad motsvarande kvalitet, rykte och betyg kostar några kilometer norrut i hypade Bourgogne... Det här är unik valuta för pengarna!
Världens bästa Chénas från 100-poängsstjärnan Domaine Anita... Detta är Beaujolais Cru när det är som bäst och mest terroirdrivet. Oförglömlig juice!
....
Njut av det till franska charkuterier, fågel, ljust kött, grönsaker, matiga sallader och ostar. Servera vid 14–17°C
Hur smakar Domaine Anita Chénas PRÉMIUM Les Brureaux 2022?
Stor viskositet och fantastisk mörklila färg ... Wow, redan i glaset utstrålar detta Cru-rött vin kraft och styrka! Nosen bekräftar världsklass med intensiva dofter av viol, granitmineralitet, hallonessens, röda och svarta körsbär, limeskalsdamm, kakaopulver, peppar, örtkryddor och engelsk lakrits.... I munnen är det utsökt saftigt och pepprigt med ett härligt lakritsdjup. Fruktkoncentrationen är legendarisk och den friska, mineralmättade eftersmaken träffar rätt med matvänliga tanniner av finaste karat. Grandios, generös, gudomlig Gamay! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Domaine Anita Chénas PRÉMIUM Les Brureaux 2022 passar bra till...
Om Domaine Anita

Anita Kuhnel är det franska vinets nya Superwoman! Ingen över, ingen vid sidan om...
Som professionell cyklist trampade hon pedaler. Nu trampar hon druvor, gör otroligt läckra rödviner och har som den första vinodlaren i Beaujolais bestigit den högsta toppen:
- 4 mars 2023 skriver Coeur de Vigneronne 2021 historia, när Domaine Anitas flaggskepp och hjärtebarn blir den första Beaujolais med 100 poäng från James Suckling. Någonsin.
- 7 mars 2024 tilldelas 100 nya poäng till Coeur de Vigneronne 2022, som blir utsåld världen över innan vi hinner få flaskor.
Franska Anita Kuhnel är född och uppvuxen i Bresse, inte långt från Beaujolais. Det låg dock inte i korten att Anita skulle odla vin. Hennes första stora passion var cykling, som hon utövade professionellt. 1996 gifte hon sig med André Kuhnel, vars familj varit vinodlare i Morgon sedan 1943. Och sedan dess har Anita trampat druvor istället för pedaler.
Anita har kastat sig över vinodlingen med samma passion och ambition som tog henne till det franska VM-laget i cykling. 2015 gick hon solo och grundade sitt eget vinhus, Domaine Anita, som ligger mellan Chénas och Moulin à Vent.
Här förföljer Anita med nästan outtömlig energi sin vision att skapa terroirdrivna rödviner av allra finaste kvalitet. Domaine Anita skördar druvor från 18 hektar, som består av egna och arrenderade vingårdar i prestigefyllda cru som Moulin à Vent, Morgon, Chénas och Fleurie.
Anita disponerar över jordlotter på några av de mest prestigefyllda lieux-dits i Beaujolais: ”Les Caves” och ”Rochelle” i Moulin à Vent, ”Moriers” och ”Poncié” i Fleurie samt ”Chateau-Gaillard” i Morgon och ”Les Brureaux” i Chénas. Vingårdarna är välsignade med 40 till över 100 år gamla buskvinstockar, vars djupa rötter och höga planteringstäthet ger få och små druvor med ett enormt kvalitetspotential, som ytterligare främjas genom grön skörd. Av de selekterade toppdruvorna skapar Anita sin serie av djupt autentiska och välrecenserade viner från enskilda vingårdslägen.
I vinkällaren har Anita framträdande hjälp av Guy Marion, som som pensionerad chefsenolog och högerhand åt Georges Duboeuf vinifierat mer än 50 årgångar i Beaujolais. Anitas bollplank och mentor bidrar därmed med en enastående kunskap om Beaujolais många terroirer.
Alla viner jäser fruktbevarande vid 20–25 °C för en ren och autentisk återgivning av druvsort och terroir.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener