
Masca del Tacco Edizione Hostaria Vermentino 2024
Underbar Vermentino-nyhet i den ljuvligt friska 2024-årgången…
Bara ett stenkast från huvudstaden Rom, där solljuset speglar sig i det azurblå Medelhavet och vingårdarna gynnas av de friska havsbrisarna, skapar Hostaria Apulia essensen av italiensk vitvinsglädje.
Här förenas Vermentino-druvans aromatiska fruktighet och charm med Lazios kalkstensrika och vulkaniska terroir, som ger vinet dess karaktäristiska friskhet och eleganta mineralitet.
Resultatet är ett livligt och matvänligt vitt vin som fångar den lätta, solfyllda och naturliga stilen som gör de allra bästa italienska vita vinerna så oemotståndliga.
Njut av det som en klassisk italiensk aperitif – eller till antipasti, sushi, fisk och skaldjur, lättare asiatiska rätter, grillade marinerade grönsaker, pasta och pizza, krispiga sallader samt krämiga ostar. Servera vid 8–10°C
Hur smakar Masca del Tacco Edizione Hostaria Vermentino 2024?
Hostaria Apulia Vermentino 2024 presenterar sig briljant citrongul med ett ungdomligt grönt skimmer… Doften är intensiv och inbjudande med klassiska Vermentino-toner av jasmin, frisk havsbris, våta stenar och solmogen citrus, som elegant följs av finare nyanser av lavendel, honung, nektarin, pepparmynta och ananas… I munnen är vinet friskt, torrt och sprött med mineralitet och fruktrikedom i perfekt balans. Smaken återger doftens många nyanser och mynnar ut i en lång, saltmineralsk och uppfriskande avslutning som verkligen väcker aptiten! Drick nu, eller lagra 3–4 år från skördeåret.
Smaknoter
Ananas
Citron
Vita blommor
Mynta
Våta stenar
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Masca del Tacco Edizione Hostaria Vermentino 2024 passar bra till...
Hur är Masca del Tacco Edizione Hostaria Vermentino 2024 framställt?
Hostaria Apulia är framställd på den aromatiska druvsorten Vermentino, skördad från utvalda vingårdar i regionen Lazio. Här skapar det milda, soliga medelhavsklimatet tillsammans med den mineralrika, kalkstensrika och vulkaniska jordmånen idealiska förutsättningar för druvornas mognad. Vinet är vinifierat i en ren och autentisk stil, där temperaturkontrollerad jäsning och mognad i ståltankar låter terroiren samt Vermentino-druvans karaktäristiska friskhet och arom träda tydligt fram.
Druvor
VermentinoOm Poggio Le Volpi
Poggio le Volpi-viner
År 2013 utnämndes vineriet till "Winemaker of The Year" av den italienska vinexperten Luca Maroni och har fått guldmedalj på Vinitaly! Det här vinet kommer från en av våra nya leverantörer, nämligen Poggio Le Volpi. Vingården ligger med alla sina vinodlingar vända mot söder, vilket ger unika förutsättningar att göra viner med hög intensitet, kraft och smak av fullt mogna bär.
Poggio le Volpi rödviner
Poggio Le Volpi är en liten familjeägd vingård som är omgiven av områdena Frascati, Monte Porzio Catone och Agro Romano. Amando Mergè grundade vingården 1970, och vinerna idag produceras av sonen Felice Mergè, som har utbildats på Italiens finaste vinerier. Poggio le Volpi äger själv 40 hektar med vinrankor och har dessutom ett nära samarbete med många grannproducenter för att leverera druvor enligt fasta kontrakt.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning



























