
Sacred Hill Chardonnay Reserve Hawke’s Bay 2018
Chardonnay Reserve 2018 är välsignad med druvor från Sacred Hill toppfält Rifleman's Terraces, som förmodligen är det närmaste Hawke's Bay kommer Burgundy's Meursault... Rik, smörig och exotiskt kryddad Chardonnay.
Det vita vinet är skapat av Chardonnay-guiden Tony Bish, som nyligen nominerades till "NZ Winemaker of the Year" (Gourmet Traveller Magazine).
Chardonnay Reserve 2017 imponerade med 95 poäng på New World Wine Awards, och 2018 håller ställningarna. Ett skottsäkert tips för Chardonnay-fans!
Ett drömvin till grillad tonfisk eller lax! Drick nu eller spara 5-8 år från skörd.
Njut av denna härliga Chardonnay till stekt och grillad fisk och skaldjur, fågel, ceasarsallad, krämiga pastarätter och ost. Servera vid 9-12°C.
Sacred Hill ligger i Hawkes Bay-regionen på Nya Zeelands nordö, men producerar också viner från Sydöns berömda Marlborough-region. Under de senaste 25 åren har dynamiske David Mason och vinmakaren Tony Bish förvandlat ett litet familjeföretag till en internationellt erkänd producent med en årlig produktion på flera miljoner flaskor vin. Delägare är den Hong Kong-baserade danska familjedynastin Jebsen & Co Ltd.
Hur smakar Sacred Hill Chardonnay Reserve Hawke’s Bay 2018?
Ljust halmgult med ett fint gyllene färgspel. Doften är rik och intensiv med fina nyanser av rosa grapefrukt, citrusskal, persika, mango och lemon curd. Den rika frukten är elegant smaksatt med mandel, cashew, rostade hasselnötter och subtil vanilj från fatet. I munnen rik och krämig med utsökt frukt och en seriös komplexitet.... Saftigt och balanserat avslut med fina mineraldetaljer.
Sacred Hill Chardonnay Reserve Hawke’s Bay 2018 passar bra till...
Om Sacred Hill
Tre rebeller. Två bröder. En idé! – Att göra mer vin än de någonsin kunde dricka och dela resten.
Bröderna David och Mark Benson växte upp på familjegården i Dartmoor Valley, Hawke’s Bay. Deras far var en av de första bönderna som diversifierade sina grödor och planterade vinrankor. Efter flera år i den gamle vinverden, däribland flera årgångar i Bordeaux, återvände David till dalen och startade Sacred Hill 1986. Tony Bish drömde om att leva på att surfa, men upptäckte att det inte satte bröd på bordet, så han anslöt sig till bröderna som vinmakare. Nu, 32 årgångar senare, är han en av landets mest respekterade vinmakare. Hans mantra? – Att göra otroligt lättdruckna viner. De tre vännerna blev affärspartners och fokuserade på att producera kvalitetsviner.
Snart blev Hawke’s Bay för litet, och de expanderade med fler vinerier i Marlborough, som också sedan 1980‑talet haft stor framgång på den internationella marknaden, särskilt för sin Sauvignon Blanc och Pinot Noir. Kel Dixon blev vinmakare i Marlborough, där han alltid strävar efter att leverera krispiga, friska och terroirtypiska viner från kanske det bästa området i världen för Sauvignon Blanc.
Puketapu (Māori for Sacred Hill) vid Hawke’s Bay är där allt började, familjegården och hemmet. Här har de ett tempererat klimat som gör att Chardonnay, Syrah och Cabernet Sauvignon kan trivas och ge utmärkta viner i samma stil som ’’den gamle verden’’. Finess, spänst och fantastisk drickbarhet kännetecknar vinerna härifrån.
Kalla havsvindar, varma dalar och sluttningar är karaktärsdrag som definierar både Hawke’s Bay på New Zealands ”North Island”, och Marlborough på New Zealands ”South Island”. Numera har Sacred Hill gått från att vara ett familjeägt företag från lilla Nya Zeeland till en internationellt erkänd producent med en årlig produktion på flera miljoner flaskor vin. Delägare är det Hongkong-baserade danska familjedynastiet Jebsen & Co Ltd.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning