Tillbaka

Sacred Hill Merlot Brokenstone Hawkes Bay 2015

Nya Zeeland

Nya Zeeland, Hawke’s Bay

13% alk.

75 cl

1 fl. per st.
694,95 SEK
6 fl. per st.
464,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
96 Point Andrew Caillard MW
96 Point Wine Orbit
95 Point Raymond Chan
93 Point Robert Parker
93 Point Cameron Douglas, Master Sommelier
5 out of 5 stars Michael Cooper
5 out of 5 stars Yvonne Larkin
GOLD MEDAL Six Nations Wine Challenge

Beställ före

2 timmar 9 min

så skickar vi det idag!

Sacred Hill Merlot Brokenstone Hawkes Bay 2015

Nya Zeeland

Nya Zeeland, Hawke’s Bay

13% alk.

75 cl

Tycker du om stora Bordeaux från Pomerol och St-Émilion Grand Cru Classé? Då finns det absolut ingen väg runt Brokenstone, som i den fantastiska årgången 2015 måste ta priset som Nya Zeelands största Merlot.

Smak, kvalitet och omdömen matchar de stora namnen på högra stranden i Bordeaux, samtidigt som priset hålls på en mycket attraktiv nivå.

Brokenstone kommer från singelfältet Deerstalker i Gimblett Gravels, som är Nya Zeelands mest kända terroir. Här har floden Ngaruroro (längs sin gamla sträckning) avsatt de berömda grusbankarna som idag är hem för några av världens bästa rött vinsodlingar av Syrah, Cabernet och Merlot.

Njut av den som en stor Pomerol till rött nötkött, grillat ankbröst, lamm, vilt och fågel. Servera vid 16-18°C

1 fl. per st.
694,95 SEK
6 fl. per st.
464,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
96 Point Andrew Caillard MW
96 Point Wine Orbit
95 Point Raymond Chan
93 Point Robert Parker
93 Point Cameron Douglas, Master Sommelier
5 out of 5 stars Michael Cooper
5 out of 5 stars Yvonne Larkin
GOLD MEDAL Six Nations Wine Challenge

Beställ före

2 timmar 9 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Sacred Hill Merlot Brokenstone Hawkes Bay 2015

96 Point

Andrew Caillard MW

Medium deep colour. Fresh dark cherry, blackcurrant pastille aromas with herb, rhubarb, mocha notes. Plush voluminous and classic with blackcurrant, dark plum fruits, slinky looseknit tannins, mocha espresso oak notes and long persistent mineral acidity. Finishes chocolatey form. Perfectly ripe wine with density, generosity and mineral length.

96 Point

Wine Orbit

It is superbly ripe and fragrant on the nose showing gorgeous Black Doris plum aromas with clove, cigar, cedar and cocoa notes. The palate is richly fruited and full flavoured, and displays excellent fruit purity and silky texture, brilliantly structured by fine, chalky tannins. Power and grace in one.

95 Point

Raymond Chan

Full, even, black-hued ruby-red colour with youthful purple hues, near impenetrable. The nose is very soft and full, and harmoniously integrated with aromas of ripe black plums and black berried fruits, with layers of exotic spices and cedary oak. This is beautifully perfumed in expression. Medium-full bodied, the palate is soft with rich and lusciously sweet, mouthfilling fruit flavours of dark-red and black plums and spicy black fruits harmoniously integrated with curranty elements and exotic, sweet oak.. The plumminess blossoms as the wine flows, and the fruit richness is supported by balancing fine-grained tannin structure, with softly ripe acidity providing energy. The fruit richness carries to a softly integrated, long and sustained finish. This is a beautifully rich and luscious, harmonious Merlot-based wine with mouthfilling flavours and fine tannin extraction.

93 Point

Robert Parker

Hints of pencil shavings, vanilla and bold black cherries mark the nose of the 2015 Brokenstone, a blend of 87% Merlot, with small amounts of Malbec, Syrah, Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc. Aged 19 months in 22% new French oak, it's a classy, medium to full-bodied red, with a rich mid-palate and a velvety finish. It should age comfortably up to a decade or more.

93 Point

Cameron Douglas, Master Sommelier

Dark core of purple and ruby persistent to the rim with a light pink edge. Aromas of ripe, punchy, crunchy, fresh and dark red berry fruits including blackberry and blueberry, some Doris plum and blackcurrant suggestions, some obvious dark berry spices with clove, vanilla then peppercorn. On the palate – youthful, fresh, crunchy and vibrant with flavours that reflect the nose – dark berry fruits with ripe and tart moments; medium+ acidity and tannins to match; lengthy dry finish. Loads of ageing potential if stored properly.

5 out of 5 stars

Michael Cooper

Full-coloured, it is vibrantly fruity, with concentrated, ripe, plummy, spicy flavours, well-integrated oak, savoury notes adding complexity, and supple tannins. Already delicious, it should be at its best 2020+.

5 out of 5 stars

Yvonne Larkin

With a name taken from an old Sacred Hill vineyard known as ‘stoney broke’, the Brokenstone is now considered one of New Zealand’s most iconic merlot-based reds. The 2015 is a blend of merlot, malbec, syrah, cabernet sauvignon and cabernet franc and it’s absolutely sensational. Matured for 19 months in French oak, layers of cedar, tobacco and black olive cloak the rich, dense, plummy and berry-saturated palate. Sinewy, sexy tannins add depth to an already extended finish.

GOLD MEDAL

Six Nations Wine Challenge

Hur smakar Sacred Hill Merlot Brokenstone Hawkes Bay 2015?

I glaset, mörkt plommonfärgade lila nyanser. Härligt tät doft med vilda, friska och fullmogna aromer av bakade plommon, svarta vinbär, sött läder, mörka blommor, cederträ, lakrits och bakkryddor. I gommen, nästan pomeroliansk sammetslen och intensiv plommonsmak med komplexa undertoner av salvia, tryffel och mörk choklad. Texturen är mjukt kritaktig och eftersmaken är härligt stenig och mineralisk. Det är det jag menar! Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.

Sacred Hill Merlot Brokenstone Hawkes Bay 2015 passar bra till...

Om Sacred Hill

Tre rebeller. Två bröder. En idé! – Att göra mer vin än de någonsin kunde dricka och dela resten.

Bröderna David och Mark Benson växte upp på familjegården i Dartmoor Valley, Hawke’s Bay. Deras far var en av de första bönderna som diversifierade sina grödor och planterade vinrankor. Efter flera år i den gamle vinverden, däribland flera årgångar i Bordeaux, återvände David till dalen och startade Sacred Hill 1986. Tony Bish drömde om att leva på att surfa, men upptäckte att det inte satte bröd på bordet, så han anslöt sig till bröderna som vinmakare. Nu, 32 årgångar senare, är han en av landets mest respekterade vinmakare. Hans mantra? – Att göra otroligt lättdruckna viner. De tre vännerna blev affärspartners och fokuserade på att producera kvalitetsviner.

Snart blev Hawke’s Bay för litet, och de expanderade med fler vinerier i Marlborough, som också sedan 1980‑talet haft stor framgång på den internationella marknaden, särskilt för sin Sauvignon Blanc och Pinot Noir. Kel Dixon blev vinmakare i Marlborough, där han alltid strävar efter att leverera krispiga, friska och terroirtypiska viner från kanske det bästa området i världen för Sauvignon Blanc.

Puketapu (Māori for Sacred Hill) vid Hawke’s Bay är där allt började, familjegården och hemmet. Här har de ett tempererat klimat som gör att Chardonnay, Syrah och Cabernet Sauvignon kan trivas och ge utmärkta viner i samma stil som ’’den gamle verden’’. Finess, spänst och fantastisk drickbarhet kännetecknar vinerna härifrån.

Kalla havsvindar, varma dalar och sluttningar är karaktärsdrag som definierar både Hawke’s Bay på New Zealands ”North Island”, och Marlborough på New Zealands ”South Island”. Numera har Sacred Hill gått från att vara ett familjeägt företag från lilla Nya Zeeland till en internationellt erkänd producent med en årlig produktion på flera miljoner flaskor vin. Delägare är det Hongkong-baserade danska familjedynastiet Jebsen & Co Ltd.

Vindata

Vinet kommer från

Producent

Årgång

2015

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

13 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

+ 15 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong
Liknande produkter