
Sacred Hill Sauvignon Blanc Marlborough 2020
Exotisk fruktighet och aromer som stormar ut ur glaset ...
Utan tvekan finns det Sauvignon Blanc i glaset. Glöm Sancerre och Pouilly-Fumé för en stund. För i Nya Zeelands mest berömda vinregion, Marlborough, vet man också hur man gör vin av druvan som är full av smaker. Stilen är något annorlunda, typiskt mer mjuk, len och fruktig. Men priset är å andra sidan helt annorlunda...
Ett utsökt och topprecenserat vin som besitter allt man kan önska sig av en Sauvignon Blanc. Precis rätt sak för att få dig i vårstämning!
100% Sauvignon Blanc. Druvorna skördas på natten innan de försiktigt pressas och jäsningen sker i svala temperaturer för att bäst bevara smakerna.
Hur smakar Sacred Hill Sauvignon Blanc Marlborough 2020?
Ljus halmgul färg med stänk av grönt i glaset. Näsan smeks av aromer av citron, lime, mango, ananas och passionsfrukt med lätta inslag av vit, doftande jasmin. Toner av nyklippt gräs och färska, lite syrliga krusbär dyker upp i bakgrunden innan de kulminerar i en frisk och lite "flintaktig" mineralitet på tungan. Ren och underbart fruktig i smaken, en lekfull, ungdomlig och oemotståndlig Sauvignon Blanc!
Sacred Hill Sauvignon Blanc Marlborough 2020 passar bra till...
Om Sacred Hill
Tre rebeller. Två bröder. En idé! – Att göra mer vin än de någonsin kunde dricka och dela resten.
Bröderna David och Mark Benson växte upp på familjegården i Dartmoor Valley, Hawke’s Bay. Deras far var en av de första bönderna som diversifierade sina grödor och planterade vinrankor. Efter flera år i den gamle vinverden, däribland flera årgångar i Bordeaux, återvände David till dalen och startade Sacred Hill 1986. Tony Bish drömde om att leva på att surfa, men upptäckte att det inte satte bröd på bordet, så han anslöt sig till bröderna som vinmakare. Nu, 32 årgångar senare, är han en av landets mest respekterade vinmakare. Hans mantra? – Att göra otroligt lättdruckna viner. De tre vännerna blev affärspartners och fokuserade på att producera kvalitetsviner.
Snart blev Hawke’s Bay för litet, och de expanderade med fler vinerier i Marlborough, som också sedan 1980‑talet haft stor framgång på den internationella marknaden, särskilt för sin Sauvignon Blanc och Pinot Noir. Kel Dixon blev vinmakare i Marlborough, där han alltid strävar efter att leverera krispiga, friska och terroirtypiska viner från kanske det bästa området i världen för Sauvignon Blanc.
Puketapu (Māori for Sacred Hill) vid Hawke’s Bay är där allt började, familjegården och hemmet. Här har de ett tempererat klimat som gör att Chardonnay, Syrah och Cabernet Sauvignon kan trivas och ge utmärkta viner i samma stil som ’’den gamle verden’’. Finess, spänst och fantastisk drickbarhet kännetecknar vinerna härifrån.
Kalla havsvindar, varma dalar och sluttningar är karaktärsdrag som definierar både Hawke’s Bay på New Zealands ”North Island”, och Marlborough på New Zealands ”South Island”. Numera har Sacred Hill gått från att vara ett familjeägt företag från lilla Nya Zeeland till en internationellt erkänd producent med en årlig produktion på flera miljoner flaskor vin. Delägare är det Hongkong-baserade danska familjedynastiet Jebsen & Co Ltd.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning