
Damilano Barolo DOCG Raviole 2021
“Raviole is a good example of the constantly improving knowledge regarding the Grinzane Cavour village, not to mention a delightful new option for those preferring more accessible, easy drinking styles of Barolo, with enough elegance to enjoy without the need for food. - Decanter
Raviole-revolutionen i Barolo… Det senaste cru-godkända vingårdsläget i Barolo – även känt som MGA. Framtaget av det ikoniska Barolo-huset Damilano, vars historia sträcker sig tillbaka till 1890! I den redan nu legendariska årgången 2021 får Raviole hela 95 poäng av James Suckling och vi vågar utan tvekan ge Supervins Unika Garanti för en Barolo-upplevelse i absolut världsklass.
Vi hittar Raviole-vingårdsläget i Grinzane Cavour i Barolo-zonen, som officiellt erkändes som MGA 2010. Parcellen ligger på Sant’Agata-marl med sydvästlig exponering, vilket ger vinerna en mer fruktdriven, aromatisk och tillgänglig stil med elegans och mjukare tanniner än till exempel husets 100-poängsflaggskep, Cannubi.
Damilano köpte sina första 1,3 hektar 2008 och blev den första producenten att buteljera Raviole som en självständig cru 2015. Produktionen är fortfarande mycket liten från detta vingårdsläge och vi har därför bara kunnat skaffa fem lådor av toppvinet.
Årgång 2021 kommer att bli en av de årgångar man kommer att se tillbaka på om 10 år och önska att man hamstrat stort. Gör det nu! Läs dessa årgångsbedömningar...
“Barolo 2021 vintage rating – 5 out of 5” – Decanter
”Barolo 2021 – Excellent to Exceptional Vintage” – Wine Scholar Guild
“Barolo 2021 – Superb Vintage” – Wine Enthusiast
“Extraordinary – The 2021 vintage can be grouped with 2001, 2010 and 2016 as one of the best since the start of the new millennium" – Robert Parker
...
Njut av den till fettmarmorerat nötkött, lamm, tryffelrisotto, kraftiga pastarätter och lagrade ostar. Servera vid 16–18°C
Hur smakar Damilano Barolo DOCG Raviole 2021?
Damilano Barolo Raviole 2021 frestar från glaset med sin lysande klara tegelröda Nebbiolo-färg… Doften är underbart raffinerad och aromatisk med söta violer, granatäpple, röda körsbär och ett stänk av varma kryddor från den långa ekfatslagringen. I bakgrunden anar man djupa inslag av lakrits, rök, torkade örter och krossad kalk. ”Ravilo” träffar tungan och man känner från första klunken den absurt höga Damilano-klassen… Smaken är kraftfull, men samtidigt saftig och elegant med härliga aromer av röda bär, örter och en antydan av grafit. Biffvänliga tanniner och en minuts lång eftersmak rundar av detta kraftpaket till Barolo. Wow. Drick nu efter dekantering eller lagra 15–20 år från skördeåret.
Smaknoter
Jordgubbe
Lakrits
Rose
Röda körsbär
Tranbär
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Damilano Barolo DOCG Raviole 2021 passar bra till...
Hur är Damilano Barolo DOCG Raviole 2021 framställt?
Damilano Barolo DOCG Raviole är tillverkad av 100 % Nebbiolo från det sydvästvända enskilda vingårdsläget Raviole i Grinzane Cavour. Vingårdarna ligger omkring 300 meter över havet på kalk- och lerhaltig jord, sammansatt av cirka 20 % sand, 52 % silt och 28 % lera.
Efter skörd genomgår druvorna avstjälkning och jäsning vid kontrollerad temperatur i cirka 20 dagar. Vinet mognar därefter i stora traditionella ekfat (botte grande) i 24 månader, varefter det buteljeras och vilar ytterligare på flaska innan frigivning.
Druvor
NebbioloOm Damilano
“Finest Italian Wines: 100 Great Producers” – Wine Spectator
"Damilano has delivered a truly smashing collection" – Robert Parker
"#1 - TOP 100 WINES OF ITALY 2022" – James Suckling
Velkommen til Damilano – et af Piemontes og Italiens fineste vinhuse!
Damilanos vine har opnået kultstatus i hele verden, og som ny dansk importør er det derfor en stor glæde at kunne præsentere husets fortryllende portefølje til nye, og langt mere attraktive priser.
Det er bestemt ikke uden grund, når Wine Spectator rangerer Damilano som et af Italiens 100 bedste vinhuse – på højde med piemontesiske kæmper som Gaja, Giacosa, Conterno og Vietti.
Verdensklassen understreges gang på gang af 100-point-ratings og TOP100-placeringer hos James Suckling og Wine Spectator – båret af exceptionelle Barolo-vine, som med unik intensitet og elegance fortryller flere og flere vinfans over hele kloden.
Med over 100 års vinproduktion er Damilano blandt de ældste vingårde i Barolo. Huset i Barolos historiske hjerte er etableret i 1890 af Giuseppe Borgogno. I 1935 overtager Giacomo Damilano, grundlæggerens svigersøn, driften af vingården. Under Giacomos ledelse sker der klare forbedringer af vinifikationen samt en betydelig udvidelse af vinmarkernes areal. Resultaterne af hans arbejde er siden 1997 videreført på ekstremt kyndig vis af børnebørnene Paolo, Mario og Guido Damilano, der parallelt med produktionen af verdensklassevine driver en Michelin-stjernet restaurant i La Morra.
Damilano laver vin fra en række af Barolos mest berømte og historiske vinmarker. Det gælder først og fremmest den ikoniske Cannubi-skråning, hvor Damilano er primær jordejer i Cru-markens historiske centrum. Både husets Cannubi og Cannubi Riserva har således opnået 100/100 point – og sidstnævnte er for nyligt kåret som Italiens bedste vin (nr. 1 på James Sucklings TOP 100 Wines of Italy 2022) . Dertil kommer parceller på højt anerkendte Cru Brunate, Cru Cerequio og Cru Liste, som hver især byder på distinkte terroirmæssige udtryk, der er dybt fascinerende at dykke ned i; fra Cannubis og Brunates ufattelige elegance til de mere strukturerede og markerede udtryk fra Cerequio og Liste. I tillæg til disse fire enkeltmaksvine producerer Damilano den berømte Barolo Lecinquevigne, som efter gammel tradition byder på et blend fra fem topmarker i tre forskellige landsbyer: Barolo, Grinzane Cavour og Monforte.
Stilen på husets Barolo-vine har i de senere år bevæget sig i en klassisk og elegant retning, idet familien nu mere og mere sværger til store, traditionelle fade, der bedre tillader frugten og de enkelte terroirs at komme rent til udtryk. Senest har man sågar introduceret de vildt eksklusive østrigske Stockinger-fade – af Jancis Robinson døbt ”vinmagerens Stradivarius”. Disse fade er berømte for deres subtile mikrooxidation – og står i så høj kurs, at de er benyttet af kultnavne verden over som Keller (Rheinhessen), Tignanello og Solaia (Toscana) og Giacomo Conterno (Piemonte).
Damilanos eksklusive portefølje rækker langt udover Barolo. Fra superkøbet Langhe Nebbiolo "Marghe" til Dolcetto, frugtlækker Barbera d'Asti DOCG "Zero Sette" og fadkrydret Barbera d'Alba. Dertil kommer Langhe-hvidvinen på den lokale, aromatiske Arneis-drue samt en burgundisk inspireret fadlagret Chardonnay. Glemte vi i farten husets eksklusive mousserende vine på Pinot Noir og Chardonnay? Fuldstændig fremragende verdensklasse-fizz på champagnemetoden… Damilano har det hele – og ALT spiller, så bare prøv løs!






















